3 טיפים לאחסון מוצרי מזון בקירור
אין ספק שהמקרר הוא המכשיר החשמלי החשוב ביותר שיש לנו במטבח, אך אם לא נעשה בו שימוש נכון, הוא עלול להוביל לקלקול ולבזבוז מזון. כדי לשמור על הטריות והבטיחות של המזון עלינו לאחסן במקרר באופן נכון. קבלו שלושה טיפים שיעזרו לכם לעשות את זה.
- ארגנו את המקרר ביעילות: המפתח לאחסון מזון יעיל טמון בארגון. נצלו את התאים והמדפים השונים במקרר שלכם כדי לשמור על סוגים שונים של מזון נפרדים אחד מהשני ונגישים לכם בקלות. השתמשו במגירות ייעודיות לפירות וירקות, מה שעוזר לשמור על טריות ולמנוע ריקבון מהיר.
עבור פריטים גדולים יותר או שאריות, מדפים מתכווננים יכולים להוות פתרון בהתאמה לגדלים שונים. פתרון אחסון שלעתים קרובות מתעלמים ממנו הוא השימוש בתבניות לאחסון מזון. ניתן למקם את התבניות הללו בתוך המקרר כדי ליצור מקום מסודר יותר לאחסון ולהתשמש בחלל המקרר באופן יעיל יותר, פתרון זה שימושי במיוחד לאחסון פריטים קטנים יותר כמו צנצנות, תבלינים, או אפילו קרטוני משקאות קטנים. על ידי שימוש בתבניות אחסון אלה ואגון נכון של מדפי אחסון מזון, אתם יוצרים מקרר מאורגן וחסכוני יותר. - פעלו לפי הנחיות הטמפרטורה: מקררים נועדו לשמר מזון על ידי האטת צמיחת חיידקים, לכן שמירה על הטמפרטורה המתאימה היא קריטית. טמפרטורת המקרר האידיאלית היא סביב 1°C עד 4°C, ויש לשמור את המקפיא שלכם ב-18°C או פחות.
ודאו שהמקרר שלכם מצויד במדחום לניטור קבוע של הטמפרטורה. לפריטי מזון שונים יש דרישות טמפרטורה שונות, אז מקמו אותם בהתאם. למשל, יש לאחסן בשר ועופות במדפים התחתונים כדי למנוע מכל טפטוף פוטנציאלי לזהם מזונות אחרים. מוצרי חלב וביצים צריכים להיות מונחים על המדפים האמצעיים שבהם הטמפרטורות הן העקביות ביותר. מוצרי מזון עדינים כמו פירות יער ועשבי תיבול יכולים להיות מאוחסנים במגירות כדי לשמור על רמות הלחות שלהם. הקפדה על הנחיות הטמפרטורה מבטיחה שהמקרר שלכם יהיה בטוח ונקי ממחלות. - טכניקות האריזה: אריזה נכונה לא רק מאריכה את חיי המדף של המזון שלכם אלא גם מונעת ערבוב של של מוצרי המזון ולשמור על טעמם. בעת אחסון נוזלים במקפיא, השאירו מעט מקום נוסף במיכל כדי לאפשר התרחבות כשהנוזל קופא. הדבקת מדבקות עם תאריכים יכול לעזור לכם להימנע מלצרוך מזון שפג תוקפו.
מקרר המאורגן ביעילות הוא לא רק עוזר לכם להגיע אל האוכל שאתם רוצים ולהיות מסודרים יותר, אלא גם יכול לשמור על בריאותכם.זכרו להקפיד על טמפרטורות מתאימות כדי למנוע גדילה של חיידקים וקלקול של המזון, להשתמש בתאים, מגירות ומדפי אחסון למען הנוחות והנגישות של המזון ולהשתמש בטכניקות אריזה חכמות כדי לשמור על הטעמים של האוכל שלכם ולעקוב אחר תאריכי התפוגה שלהם. יישום של שלושת העצות הללו לא רק ישפרו את אורך החיים של מוצרי המזון שלך אלא גם יתרום לאורח חיים בריא ומאורגן יותר.