איך לנקות קמין

איך לנקות קמין

קמין הוא פתרון חימום עם כמה וכמה יתרונות משמעותיים.
במקביל לתועלת שמספקים קמיני עצים, קמיני גז, קמיני סולר וקמינים חשמליים – חשוב לקחת בחשבון את העובדה שתוך כדי פעולה הם מתלכלכים.
ניקוי קמין מהיסוד מאפשר להשתמש בו בלי להסתכן בתקלות שונות ובנזקים בריאותיים עקב מפגעי לכלוך בקמין או בארובה.
כאן בעמוד תמצאו מידע רלוונטי בנושא – מוזמנים להיעזר בו כדי להבין איך לשמור על הקמין ועל הבריאות של בני הבית.

ניקוי הארובה – לחום נעים ומקסימום יעילות אנרגטית

גם קמין עצים, גם קמין גז וגם קמין סולר מחוברים לארובה, וחשוב מאוד לנקות אותה.
אם קונים קמין חשמלי, אין ארובה ובעצם גם אין צורך לנקות את המתקן (פרט לחלקים החיצוניים שלו, ועליהם פשוט עוברים עם מטלית עם חומר ניקוי מתאים).
זהו יתרון משמעותי ביותר של הקמין החשמלי – אחד מני רבים.

ניקוי הארובה בקמין עץ, גז וסולר יתבצע לרוב פעמיים בשנה ובפרט כשמדובר על קמין עצים.
ארובה של קמין סולר אפשר לנקות גם רק פעם בשנה או שנתיים, ועבור קמין גז ניקוי הארובה יכול להתבצע גם בתדירות של פעם ב-3-5 שנים.

המטרה בכל מקרה היא להסיר את כל הפיח שמצטבר לאורך הארובה, והכלי שמשמש לכך הוא חוטר (מן הסתם ייעודי לארובות).
שפשוף קל של הדפנות יסיר את הפיח ויאפשר לעשן לצאת החוצה ללא מגבלה – ולכן החום בבית יהיה נעים יותר וכמו כן היעילות האנרגטית תהיה מקסימלית.

ניקוי הזכוכית

הזכוכית שסוגרת את הקמין מתמלאת גם היא בפיח תוך כדי פעולה.
הדרך המומלצת להברקת הזכוכית היא שימוש בחומר ניקוי ייעודי לזכוכיות, עם נייר עיתון ישן.
לאחר שמשפשפים בעדינות את הכתמים עוברים עם מטלית רכה, מנגבים ומייבשים.
אופציה נוספת היא ריסוס דלתות הזכוכית, ומיד לאחר מכן ניגוב עם מטלית מיקרופייבר.

קרצוף קירות הקמין

הבעירה של העצים משאירה פיח גם על הקירות של הקמין.
גם בקמין סולר עשויים להופיע כתמים על הדפנות.
קמין גז נשאר נקי כמעט לגמרי וכאמור אם קונים קמין חשמלי אין צורך בכלל בתחזוקה.

לצורך ניקוי קירות הקמין, הפעולה הנכונה היא קרצוף.
חומר הניקוי יכול להיות תערובת של מים וחומץ (המים צריכים להיות חמים והיחס עם החומץ הוא 1:1),
וגם תערובת של אקונומיקה, מלח ניקוי TSP ומים (ליטר מים, כוס אקונומיקה, ו-5 כפיות מלח ניקוי).
אחרי הקרצוף עוברים עם מטלית לחה על הדפנות ומייבשים.

דגשים נוספים לניקוי מהיסוד של כל סוגי הקמינים

ניקוי קמין מכל סוג מחייב זהירות רבה – גם כדי לא לפגוע בקמין, וגם כדי לא לשאוף לתוך הגוף פיח או חומרים מזיקים אחרים.
לכן חובה להשתמש בכפפות מגן ולדאוג שהחלל יהיה מאוורר היטב לאורך הניקוי.
לאנשים רגישים מומלץ להשתמש גם במסכה שתגן על דרכי הנשימה.
את ניקוי הארובה כדאי להשאיר לאנשי מקצוע שזו המומחיות שלהם.

ניתן לרכוש בחברת ש.זעפרני חומרי ניקוי בסיטונאות לטובת ניקוי יסודי.

בלוג

כאן תוכלו למצוא מגוון רחב של תכנים בתחום המזון בארץ ובעולם
0
    0
    העגלה שלך